A Cariprazine zöld utat kapott az USA-ban!

2015.09.19 11:55

Kivételes bravúrról tett bejelentést a napokban a Richter Gedeon gyógyszergyár: az Amerikai Gyógyszerfelügyelet (FDA) engedélyt adott a Richter saját fejlesztésű, skrizofénia és bipoláris mánia kezelésére szolgáló készítménye, a Cariprazine forgalomba hozatalára az Amerikai Egyesült Államokban. A jövő év első negyedévében a Richter kezdeményezni fogja az európai törzskönyvezés engedélyeztetését.

(Fotó: Portfólió.hu)

Bogsch Erik vezérigazgató a Portfoliónak elmondta, hogy az USA-ban az Allergan fogja értékesíteni a készítményt és Európában is valószínűleg partner-céget bíznak meg az értékesítéssel. Természetesen a régióban a Richter saját maga fogja forgalmazni a Cariprazine-t.

A vezérigazgató elmondta, hogy az európai törzskönyvezéshez szükséges III. fázisú klinikai vizsgálatok pozitív eredménnyel zárultak. Ezek a vizsgálatok többek között arra irányultak, hogy a Cariprazine-nel kezelt betegeknél előfordul-e a skrizofénia kiújulása. Az eredmények ismeretében Bogsch Erik bizakodóan nyilatkozott az európai törzskönyvezés várható eredményéről.

A teljes interjú ITT olvasható.

A Richter Gedeon Nyrt. hivatalos bejeletése.

A Cariprazine engedélyeztetését megelőző hírekről a Lélekháló ITT számolt be.

 

Vissza