Dr. Harangozó Judit PRO CARITATE-díjat kapott!

2015.12.05 07:39

SOK SZERETETTEL GRATULÁLUNK!

Az Ébredések Alapítvány - Semmelweis Egyetem Közösségi Pszichiátriai Centrumának pszichiáter főorvosa a díjat tegnap vette át a Fogyatékos Emberek Világnapja alkalmából a Nemzeti Színházban rendezett ünnepségen. A magas állami elismerés „a szociális ellátás fejlesztéséhez való hozzájárulásért, a gyermekvédelem, a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációja érdekében végzett kiemelkedő szakmai, közszolgálati, karitatív tevékenységért” adományozható, Harangozó Judit a pszichoszociális szférában végzett innovatív tevékenységéért kapta.

E hivatalos megfogalmazást talán úgy is lefordíthatjuk, hogy „Harangozó doktornő”, aki a pszichiátria paradigmaváltásának őszinte elkötelezettje, egyszerre katalizátor és kariatida

Az, hogy szakmai életében mi mindent csinál, azt nehéz begyömöszölni egy rövid facebook posztba. Egy bizonyos: életművében egybefonódik az oktatói, kutatói, szakmai, közéleti, vagyis az elméleti és gyakorlati tevékenység,

A nevéhez fűződik a közösségi pszichiátria magyarországi megteremtése, valamint néhány éve az első hazai hanghalló csoport megalakulásának szorgalmazása. Több mint 80 publikációjából kiemeljük a pszichiátriai diagnózissal élő emberekkel kapcsolatos stigmatizáltság nemzetközi feltérképezését.

Harangozó Judit elszánt szellemi karitaidaként húsz éve „tartja” az Ébredések Alapítványt. Munkássága leginkább felépült kliensek százainak életminőségében érhető „tetten”. Az Ébredések Alapítvány szakmai munkája mellett számos civil kezdeményezés mentora, így többek között honlapunkat, a Lélekhalót is kezdetektől segíti.

A gálaesten jelen volt az Ébredések Alapítvány kis csapata.
A fotón jobb oldalon a boldog díjazott, bal oldalon Lechnerné Vadász Judit látható.

(Forrás: Ébredések Alapítvány Facebook)

 

Vissza