Második Rehab Critical Mass

2015.05.09 05:40

Egy hét múlva útjára indul a 2. Rehab Critical Mass vonulás a budapesti Clark Ádám térről, a „0” kilométerkőtől. A nagy sikerrel megrendezett őszi vonuláshoz hasonlóan ezúttal is a különböző fogyatékossággal élő (mozgásukban, látásukban, hallásukban, beszédükben, mentálisan akadályozott vagy halmozottan sérült) embereket és „ép” barátaikat várja a Rehab Critical Mass mozgalom május 17-én vasárnap kora délutántól a Clark Ádám térre. 

Tavaly októberben rendezte meg az első ilyen megmozdulást Kiss Csaba, teológus, informatikus, aki maga is kerekes székben él. Sérülését a születésekor elszenvedett agyvérzés okozta. Az általános iskolát a Pethő Intézetben végezte, majd egy bicskei gimnáziumban érettségizett. Ezután előbb megtanulta a kiadványszerkesztést, majd teológus diplomát szerzett. Második diplomáját informatikusként készül megszerezni, miközben bibliai ismereteket tanít.

Az első Rehab Critical Mass-t tavaly októberre hívta össze és a kerékpárosoktól kapott ötlet megvalósításával a kerekesszékes felvonulással a fogyatékkal élők és a társadalom többi rétegei közötti összefogásra szólított fel.

Az idei, másod rendezvény előtt petíciót tettek közzé a szervezők, amelyhez ITT lehet csatlakozni. A  jövő vasárnapi program pedig ITT olvasható.

Vissza