Megérkezett az első reflexió honlapunkhoz

2014.08.18 21:52

Mivel e honlap szerkesztője nem pszichiáter, hanem újságíró, néhány szakembert megkértünk, véleményezzék a "Lélekháló" koncepcióját és tanácsaikkal segítsék munkánkat. Ahhoz is engedélyt kértünk, hogy az interneten fellelhető publikációikból idézzünk. 

Elsőként Dr. Szendi Gábor osztotta meg velünk véleményét, amit ezúton is köszönünk. Egyebek mellett ezt írta: "Természetesen szívesen veszem, ha idéz engem. Ahogy elnéztem a "Lélekháló" nyitóoldalát, támadt egy olyan érzésem, hogy mintha a szerkesztő nem volna elég kritikus a hírek átvételével kapcsolatban. Ugyanis a combinós gyilkos kapcsán nem az a kérdés, hogy korán engedték-e ki, hanem, hogy szedett-e és milyen gyógyszereket. Közismert, hogy az antidepresszánsok szedésének megkezdése, vagy a dózis változtatása fokozza az agresszív késztetéseket, hogy csak egy háttér információt említsek, amiről senki nem beszél. Az igazság nem abból derül ki, hogy a hivatalos megszólalók hogyan tematizálják a kérdést."

A publikációival gyakran vihart kavaró orvos 2005-ben "Depresszióipar" címmel megjelent könyvében több helyen a hazai orvoslással ellentétes álláspontot képvisel és kíméletlenül ostorozza a gyógyszerlobbyt. Aki érintett ebben a betegségben és többet szeretne megtudni erről a témáról, akkor mindenképpen érdemes elolvasni ezt a könyvet is, amelyhez utószót Dr. Buda Béla írt. A külföldi publikációkat több helyen idéző, a betegség gyógyításának történeti hátterére is kitérő munka könyvesboltokban már régóta nem kapható, de a szerző honlapjáról ingyenesen letölthető.

Vissza